نکاتی برای حفظ آرامش
نیلوفر خانم | دوشنبه, ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۳۵ ق.ظ
1)زمانیکه احساس کردید آماده هستید، با استرس هایتان روبرو شوید. اضطراب و تنش به شما کمک نمی کند که مشکلاتتان را حل نمایید. نشستن ونگران شدن صرفا راه خوبی برای کشتن وقت است و وقتکشی هم خود سبب افزایش میزان استرس میشود.
2)هر زمان را به انجام یک کار اختصاص دهید.
3)منبع ایجاد استرس را شناسایی کنید.
4)افکار مسموم را از ذهن دور کنید. اگر احساس می کنید که مسئله ای خارج از حیطه کنترل شماست و اصلا اهمیت ندارد، از نگرانی در مورد آن دست بردارید. گفتنش آسان است؟ فقط انجام دهید
*از راه بینی نفس عمیقی بکشید. در ذهن خود تا 5 بشمارید و سپس بازدم خود را به آرامی از دهان خارج نمایید ومجددا 5 ثانیه بشمارید.
*در ذهن خود تصاویرآرامش بخشی را مجسم کنید؛ بهعنوان مثال یک جزیره بکر وخالی از سکنه، و یا جاده ای زیبا که تا بی نهایت ادامه دارد.
5) واکنش صحیح را انتخاب کنید
*چقدر می توانید روی شرایط کنترل داشته باشید؟ شما هیچ گاه نمیتوانید بارش باران در روز عروسیتان را متوقف نمایید، اما می توانید گزارش صحیحی از عمکلرد فعالیت های خود آماده کرده وبه رئیستان تحویل دهید.
6) برنامه ریزی کنید. شاید گاهی اوقات اتفاق بیفتد که در زمانی کوتاه و تنها با انجام یک حرکت بتوانید موقعیت استرس زا را از بین ببرید، اما معمولا چنین نیست و باید چندین مرحله را درطول یک بازه زمانی طولانی پشت سر بگذارید. یک برنامه با اهداف دست یافتنی برای خود تنظیم کنید.
7) واقع بین باشید. اگر به سختی تلاش میکنید اما همچنان در حال تجربه موقعیت های استرس زا هستید وبه نتایج دلخواه خود نمی رسید، شاید به این خاطر باشد که اهداف واقع بینانه ای تعیین نکرده اید.
*استرس در مورد مسائلی که ممکن است در آینده اتفاق بیفتد، عمدتا به دلیل ترس ایجاد می شود و در زمان حال به دلیل عدم توانایی وضعف ایجاد می گردد.
*همیشه به خودتان یادآوری کنیدکه بدون وجود مشکلات، استرس، ناراحتی وافسردگی در زندگی لذت، هیجان، شادی وخوشحالی معنایی پیدا نمی کنند. این حقیقت را باور کنید که هیچ کس تا آخر عمر خود روند آرامی را دنبال نخواهد کرد و زندگی سرشار از پستی ها و بلندی هاست. به هر حال مشکل سراغ همه می آید و به عنوان یک مرحله طبیعی از سیرتکاملی همه انسان ها به شمار می رود.
*فردی را که مشکلاتی شبیه شما داشته و توانسته با موفقیت نجات پیدا کند را در ذهن خود به تصویر بکشید، ببینید او چه واکنش هایی از خود نشان می داده وبه خاطر بیاروید که اصلا عصبانی نبوده، بنابراین دلیل ندارد که شما هم عصبانی ومضطرب باشید.
*تصمیم گیری در اوج عصبانیت خصیصهای است که شما را تبدیل به یک فرد عجول وخشن می کند. ابتدا ناراحتی وخشم خود راکنترل کنید و سپس زمانی که آرام شدید، تصمیم گیری کنید.
*اگر احساس می کنید که به دلیل استرس زیاد دچار تنگی نفس یا سرگیجه شدهاید حتما به یک متخصص مراجع کنید.
*خودتان را به خاطر تمام مشکلاتی که برایتان پیش آمده، سرزنش نکنید. گاهی اوقات هر چقدر هم که سخت تلاش کنید باز هم ممکن است نتوانید به نتیجه دلخواه دست پیدا کنید.